Nákupní košík
NÁKUPNÍ KOŠÍK
cena celkem : 0,- Kč
 
 
Flash Media Player
Nechte se hýčkat ....
 
Vunekavy.cz : e-shop specializující
se na prodej kávy Dallmayr,prodej-pronájem kávovarů, provozování-pronájem nápojových a prodejních automatů
nápojové automaty kávovary prodej zdarma

Telefon: 420 777 127 118 
e-mail:
zc.yvakenuv@ofni
zc.yravovakyvak@ofni
end_lista.png
Domácí stránka
telo_left.png

      HORKÉ NÁPOJE S KVALITNÍ KÁVOU

                            

Šálek dobré a lahodné kávy nebo čaje je běžným zakončením chutného menu,který si hosté objednávají ve všech ročních obdobích.Pro chladnější dny je však možné pole horkých nápojů rozšířit i o další druhy.


                                           KÁVA

                                 
Káva patří k nejvíce konzumovanému nápoji v Evropě - překonává tím i pivo a víno.V gastronomii se používají dvě základní odrůdy kávy-arabica a robusta, které však mají na dva a půl tisíce poddruhů.Arabica je odrůda z tropických oblastí s teplým a vlhkým klimatem rostoucí ve vyšších nadmořských výškách.Nejkvalitnější je stoprocentní arabica-má jemnou chuť a obsahuje méně kofeinu,cukrů a tuků než robusta.Je však náchylnější k chorobám,vyžaduje ruční sběr a je tudíž i dražší.Tato káva byla objevena v Ethiopii a začala se původně pěstovat v Jemenu a jeho blízkém okolí.Postupem času se rozšířila téměř po celém světě a nyní je pěstována především ve Střední a Jižní Americe,konkrétně v Brazilii,Kolumbii,Peru,Ekvádoru,částečně také v Africe a Jihovýchodní Asii.Udávané množství kofeinu v této kávě je méně než půl procenta.Robusta je káva, která se pěstuje v nižších nadmořských výškách. Nejoblíbenější odrůdy robusty se pěstují v Africe a na Madagaskaru. Je odolnější, méně náročná na pěstování,kávová zrna obsahují více kofeinu, ale káva z ní není tak zdravá a chutná.Na druhou stranu se s ní lépe pracuje a dělá krásnou pěnu na espressu.Vizuálně z ní jde udělat dokonalou kávu,ale pro její hořkost nebude tolik chutnat.Ideální řešení je použití směsi obou druhů.

Kvalita každého uvařeného šálku je daná kvalitou směsi(tj. výběr,kombinace a vzájemný poměr kávových odrůd),odstraněním všech nečistot po sběru,způsobem pražení,ale také chlazením a balením a samozřejmě velký vliv má i samotná příprava nápoje.Působením těchto činitelů na výslednou kvalitu se podávaná káva pro hosta stane buď skvělým chuťovým zážitkem,nebo zklamáním.

Statistiky uvádějí,že každý dospělý člověk vypije alespoň jeden šálek kávy denně.

                                        zrnková káva monaco arabica



                                         ARABICA

- Vysoký keř dosahující výšky 3 metrů

- 70% celosvětové kávové produkce

- Pěstuje se větších výškách než robusta (cca 1000 až 1800m)

- Plodí po 3 až 4 letech po vysazení

- Sklízí se 2* až 3* ročně

- Kávovník kvete a zraje současně, plody zrají až 9 měsíců

- Kávovník Arabica není tak odolný vůči nepřízni okolí jako kávovník Robusta.

- káva s výraznou, velmi variabilní chuťí, méně hořká.

 

                                                          ROBUSTA

- Keř či strom dosahující 15 metrových výšek

- 25% světové produkce

- Vznik zkřížením kávovníků Arabica a Mauritian

- Pěstuje se ve výškách 500-800m

- Plodí již po dvou letech, sklízí se strojově

- Semena jsou menší než u Arabicy a horší kvality. Často se používá do kávových směsí.

- Semena obsahují 3* více kofeinu než semena kávovníku Arabica.

- Kávovník je méně náročný na kvalitu půdy.

- Je odolnější vůči nemocem a nepřízni počasí.

- Káva má hořčí chuť.


                       káva arabica robusta


                                      

                                     



telo_right.png
 
NOVINKY
 
DALLMAYR
Tradice značkové kávy Dallmayr od r. 1700

DALLMAYR se prosazuje nejen tím, že patří mezi největší a nejznámější firmy na tradičním evropském trhu s kávou. Významné místo zaujímá v celém oboru gastronomie. Jeho vybrané kávové speciality jsou ceněny v klasických kavárnách stejně jako v kvalitních hotelech, v nejvyhlášenějších restauracích i v oblíbených tradičních lokálech po celém svět.

Od samého vzniku domu Dallmayr se jeho spolupracovníci cítí být zavázáni vycházet vstříc vytváření co největšího požitku konzumentům kávy. Historii kávy Dallmayr je možné vysledovat až do roku 1700. V oblibě má především špičkové druhy káv z Etiopie – pravlasti kávy.

káva Dallmayr



Celý text ...
transparent.gif
O nás | O kávě | e-Shop | Gastro | Nápojové automaty | Kontakt | Napište nám
© 2008  E-VISION International s.r.o. - Powered by Visual PHP™
 
| NOVINKY | VYBAVENÍ VAŠÍ RESTAURACE | KÁVA DALLMAYR | KÁVA WHITTARD | SKLIZEŇ KÁVY A ZPRACOVÁNÍ | SKLADOVÁNÍ KÁVY | E-SHOP | KÁVA | ZRNKOVÁ KÁVA | MLETÁ KÁVA | KÁVOVÉ KAPSLE | INSTANTNÍ KÁVA | DOPLŇKY-KÁVA | ČAJ | PYRAMIDOVÉ ČAJE DALLMAYR | JEDNOPORCOVÉ ČAJE DALLMAYR | SYPANÉ ČAJE WHITTARD | ČAJOVÉ OVOCE WHITTARD | INSTANTNÍ ČAJE | DOPLŇKY-ČAJ | HORKÉ ČOKOLÁDY | KÁVOVÁ ZRNA V ČOKOLÁDĚ | ANGLICKÝ PORCELÁN DOPLŇKY | ANGLICKÁ KERAMIKA DOPLŇKY | DÁRKOVÁ SÍŇ | NÁPOJOVÝ AUTOMAT NA PRACOVIŠTI | KULTURA PITÍ Z KELÍMKU | DALLMAYR VM LUCE X2 | DALLMAYR VM LUCE | DALLMAYR VM PORTOFINO | DALLMAYR VM XL | DALLMAYR VM XM | DALLMAYR XS ESPRESSO | DALLMAYR VM XS | POTRAVINOVÉ AUTOMATY FRUKTOMAT SODOBAR | DALLMAYR PRODUKTY DO AUTOMATU | DÁRKOVÉ KAZETY | KÁVOVARY | ŘEŠENÍ PRONÁJEM DO KANCELÁŘE | KÁVOVAR DELONGHI ECAM | PRIMA DONNA DeLonghi 6620 | PRIMA DONNA MAGNIFICA PRONTO | De Longhi PRIMA DONNA S De Luxe | NA PRODEJ | HOME | REFERENCE |